Perak, Malaysia | Hradec Kralove, Czech

        Menara Basikal

        November 26, 2015


        Sebab saya memang selalu naik basikal, menara ni sangat menarik perhatian saya masa kali pertama nampak. Ye lah, sesuatu yang baru dan saya sendiri tak pernah tengok kat tempat lain. Di Amsterdam yang terkenal dengan basikal pun, saya tak jumpa. Mungkin ada rasanya ataupun sistem parking basikal kat situ lain sikit. Nama pun tak explore seluruh Amsterdam. -_-' :D

        Robotic Bicycle Parking Tower in Czech Republic


        Oh ya, menara ni dekat sangat dengan rumah saya dan letaknya berhadapan dengan stesen kereta api Hradec Kralove (Hradec Kralove hlavni nadrazi). Saya pernah guna 2 kali sebelum ni, rumah masa tu jauh sikit dari stesen kereta api. Jadinya, menara basikal ni lah tempat yang boleh katakan selamat untuk parking basikal beberapa hari kalau nak naik kereta api / bas ke bandar lain.

        Dan yang penting, murah ^_^

        5kc sehari (lebih kurang RM 1). Okay la tu kan. Yang penting kurangkan risiko basikal kena curi. 

        Robotic Bicycle Parking Tower in Czech Republic

        Pernah rakam video masa proses hantar basikal masuk dalam menara dan ambil basikal balik. Tapi video tu dalam phone lama yang dah rosak tu. Maaflah, tak dapat nak kongsi.

        Just watch this YouTube video yea to get rough idea what's going on. Bicycle tower yang saya kongsikan sama konsep macam video kat bawah, lokasinya kat Jepun cuma bezanya yang Jepun ni bawah tanah.


        Video ni yang naik di news feed Facebook saya, tu yang tiba-tiba rasa best nak share.


        Yang menariknya juga, kita boleh tinggalkan topi keledar, beg2. Yakin selamat, insyAllah sebab takde orang yang boleh ada contact dengan basikal lain kecuali basikal sendiri :) 


        Dekat depan bike tower ni, ada disediakan pam tayar. :D Cuma kelakar sikit masa tengah nak cuba tu. Tak faham sangat arahan yang dibaca dan akhirnya basikal saya terus takde angin. T______T

        Robotic Bicycle Parking Tower in Czech Republic

        p/s - Tengah consider nak bawak balik my Kelly ni, masih kira-kira berbaloi ke tak.
        p/s/s - Basikal saya namanya Kelly.
        p/s/s/s - Kelly tu sebenarnya literally jenama basikal. Lol. Pemalas cari nama.

        Hradec Kralove,
        151125

        Latest Instagrams

        © HANIS AMANINA. Design by Fearne.
        主站蜘蛛池模板: 成在人线av无码免费高潮水| 久久久亚洲精华液精华液精华液| 国产在线观看xxxx免费| 亚洲AV成人潮喷综合网| 亚洲AV无码专区在线厂| 国产嫩草影院精品免费网址| 亚洲AV香蕉一区区二区三区| 日韩精品免费一区二区三区| 国产成人亚洲精品91专区高清 | 亚洲一级毛片免观看| 最近2019免费中文字幕视频三| 亚洲国产成人一区二区精品区| 国内精品免费视频精选在线观看 | 亚洲人成中文字幕在线观看| 九九99热免费最新版| 国产亚洲综合成人91精品| 久久狠狠躁免费观看| 亚洲国产成人精品久久| 久久精品a一国产成人免费网站| 亚洲美国产亚洲AV| 免费一级毛片在线播放| 国产在线观看无码免费视频| 亚洲视频在线不卡| 天天拍拍天天爽免费视频 | 久久国产免费直播| 久久精品亚洲综合一品| 亚洲最大免费视频网| 亚洲高清一区二区三区电影| 亚洲国产中文字幕在线观看| 色www永久免费网站| 亚洲不卡1卡2卡三卡2021麻豆| 日韩在线天堂免费观看| 怡红院免费的全部视频| 亚洲三级在线播放| 亚洲AV网站在线观看| 8090在线观看免费观看| 亚洲视频精品在线观看| 国产真人无遮挡作爱免费视频 | 国产精品亚洲二区在线| 亚洲精品少妇30p| 美女视频黄a视频全免费|